TIG Svejsning

image with artdirection

TIG Svejsning

TIG svejsning kan anvendes i forbindelse med svejsning af alle svejsbare materialer. Metoden anvendes dog oftest i forbindelse med tynde materialer (0,3 til 3,00 mm), hvor der til tykkere materialer ofte benyttes MIG eller MAG svejsning.

Hos ECM Industries A/S har vi stor og bred erfaring med TIG svejsning, og uanset størrelse, kompleksitet eller omfang af netop din opgave, kan vores kompetente hold af uddannede fagfolk løfte opgaven for dig.

Vi arbejder altid i tæt samarbejde med dig, så du får det optimale resultat. Ligeledes kan du bruge vores kompetencer i alle stadier af processen - lige fra produktudvikling, idéudvikling til optimering. Vi har nemlig den erfaring, der skal til, for at hjælpe dig med rådgivning fra start til slut.

Hvad er TIG Svejsning?

TIG svejsning er en metode, der har eksisteret siden 1940’erne. Metoden bruges til svejsning af aluminium- og magnesiumlegeringer. Det unikke ved TIG svejsning, som gør denne metode anderledes end MIG og MAG svejsning, er, at man her anvender en wolframelektrode, som ikke smelter.

Ved TIG svejsning er varmekilden en elektrisk lysbue, som dannes mellem emnet, der skal svejses, og wolframelektroden. Smeltebadet og elektroden beskyttes af en beskyttelsesgas, som under svejsningen strømmer fra en gasdyse, hvor elektroden er placeret i midten. På den måde er elektrode, smeltebad og det opvarmede materiale beskyttet mod luften, så resultatet og styrken er pålidelig og ensartet, så arbejdet gøres nemmere og mere præcist.

TIG svejsning bruges oftest til svejsning af tynde plader og små emner, hvorfor det blandt andet er denne metode, der anvendes i elektronikindustrien, hvor der er tale om meget små, tynde emner for ikke at tale om høje krav til præcision.

Tig Svejse

Sådan foregår det

Først og fremmest finder vi i samarbejde med dig ud af, hvilken løsning der er optimal for dig. Herefter sætter vi vores dygtige fagfolk i gang med din opgave. Proces og fremgangsmåde såvel som svejsning vil variere alt efter din opgave.

TIG svejsning udføres manuelt, på automat og i svejserobot, og alt efter din type af opgave, vil vi vurdere den løsning, der er bedst for dig.

Fordele:

  • Ideelt til svejsning af tynde plader og små emner
  • God kvalitet, da der hverken er slagge eller sprøjt
  • Alsidig metode, der kan anvendes til næsten alle typer af materialer
  • Alle svejsestillinger kan anvendes
  • Kræver minimum af efterarbejde

Hvornår bruger man TIG Svejsning?

TIG svejsning er en meget præcis svejsemetode, men udover at være præcis, er den også alsidig. Derfor bruger man TIG svejsning til en bred vifte af opgaver såsom:

  • Svejsning af rør
  • Trykbeholdere
  • Varmevekslere
  • Svejsning af tynde plader og små emner
  • Til ædle, tynde metaller som rustfrit stål, aluminium, kobber og andre metalliske materialer

Få et uforpligtende tilbud på TIG Svejsning allerede i dag

Har du spørgsmål vedrørende TIG svejsning eller andre af vores services? Så er du altid velkommen til at sende os en mail eller slå på tråden. Vi står altid klar til at tage en uforpligtende snak med dig om dine behov.

Fleksibilitet og professionalisme er blandt vores nøgleord, og uanset størrelsen på opgaven, arbejder vi ud fra høje kvalitetskrav.

Du kan kontakte os telefonisk på 7555 3788, eller sende os en mail på post@ecm.dk.