MIG Svejsning

image with artdirection

MIG Svejsning

MIG svejsning (Metal Inert Gas) er en af de mest anvendte og almindelige svejsemetoder i Vesteuropa, USA og Japan. MIG svejsning går under kategorien beskyttelsesgassvejsning, hvilket også gælder metoden MAG og TIG svejsning. MIG og MAG svejsning minder meget om hinanden, men forskellen er, at du ved MIG bruger inaktiv gas - og modsat aktiv ved MAG.

Alt efter hvilken type opgave, du skal have udført, vil det være forskelligt, hvilken type svejsning der passer til. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til MIG svejsning - vi står altid klar til en uforpligtende samtale.

Mig Svejsning

Hvad er MIG Svejsning?

MIG svejsning er en meget fleksibel metode, og det er også en af grundene til, at det er en af de mest populære metoder.

Ved MIG metoden anvendes der tilsatsmateriale, hvilket kan være i form af enten en massiv tråd eller en rørtråd. Tråden tilføres via en svejsepistol. Tilsatsmaterialet vil kontinuerligt afsmeltes i en elektrisk lysbue, og energien i lysbuen kommer fra en transformator. Og det er her, beskyttelsesgassen kommer ind i billedet - den strømmer nemlig ud af en dyse på svejsepistolen og sørger for, at hele processen er sikker og kontrolleret. Smeltebadet beskyttes altså under hele processen af et gasdække.

Det er gassen, der afgør, hvorvidt der er tale om MIG eller MAG. Ved MIG reagerer gassen ikke med smeltebadet, og det vil typisk være gasser som argon og helium. Nogle materialer kræver aktive gasser, mens andre ikke gør. Derfor beror hvert enkelte projekt på en konkret vurdering. MIG svejsning er en effektiv metode, når det kommer til at svejse metalstykker sammen, og denne metode kan anvendes i forbindelse med en lang række materialer.

Når man MIG svejser, skal sikkerheden være i orden, og derfor tager vi alle nødvendige forbehold, når vi producerer dine emner.

Sådan foregår processen

Alt efter hvilken type opgave du skal have udført, vil processen være forskellig. Først og fremmest tager vi en snak med dig om, hvilke krav og ønsker, du har. Herefter er det vores kompetente hold, der på baggrund af dette kortlægger en plan for fremgangsmetoden.

Alt efter dine krav til materiale og udseende vælger vi hvilken svejsemetode, der vil give dig de bedste resultater til de bedste priser. Og uanset om der er tale om MIG eller MAG svejsning, smeder vi med stor præcision, så du får høj kvalitet og præcision - uanset opgavens omfang.

Hvornår bruger man MIG Svejsning?

Hvornår man bruger MIG svejsning vil ofte afhænge af den enkelte type af opgave, men det er ofte valget af materialer, der er afgørende. MIG svejsning anvendes ofte, når der er tale om:

  • Aluminium
  • Almindeligt blødt stål
  • Rustfast stål
  • Kobber og kobberlegeringer
  • Magnesium
  • Nikkel

Kontakt os i dag og hør mere om MIG Svejsning

Er du interesseret i at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig? Eller vil du bare gerne have et uforpligtende tilbud på netop din opgave? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan altid være sikker på at få en kompetent medarbejder i røret, der står klar til at svare på dine spørgsmål.

Du kan kontakte os telefonisk på 7555 3788, eller sende os en mail på post@ecm.dk.